Spletne strani OMV
Zapri

Odgovori na pogosta vprašanja

Da bi čim bolj poenostavili življenje naših strank, smo naše bencinske servise postavili na parkiriščih trgovine Hofer. Tako lahko nakup v trgovini združite še s točenjem goriva, in to po najnižji ceni v mestu. 
Vse lokacije in trenutno veljavne cene goriv na teh lokacijah najdete TUKAJ.

Na bencinskih servisih Diskont in Avanti, ki se nahajajo na parkiriščih trgovine Hofer, vam zagotavljamo gorivo po najnižji ceni v mestu. Trenutno veljavne cene na posamezni lokaciji lahko preverite TUKAJ.

Plačilo je mogoče z naslednjimi plačilnimi karticami:

  • Maestro
  • VISA
  • Mastercard
  • kartice sistema ROUTEX
  • kartica OMV
  • kartica Diners Club

Gotovinsko plačilo ni mogoče.

PIN-koda je pravzaprav vaš elektronski podpis in je potrebna zaradi vaše varnosti. Če še nimate PIN-kode svoje kartice ali ste jo morda pozabili, se obrnite na svojo banko, kjer vam bodo z veseljem pomagali.

V redkih primerih se lahko zgodi, da pride do spremembe cen ravno med tem, ko točite gorivo. Če nam sporočite čas točenja, lahko preverimo, kdaj je prišlo do spremembe. Sicer pa vedno veljajo cene, navedene na točilnem mestu.

Za znesek, ki ga vidite na točilnem mestu, je gorivo natočil kupec pred vami. Takoj ko boste s svojo plačilno kartico aktivirali točilno mesto in boste lahko začeli točiti gorivo, se bo z dvigom točilne pištole znesek postavil na ničlo.

Najdene plačilne kartice najditelji najpogosteje prinesejo v bližnjo poslovalnico Hofer ali jih predajo policiji. Če se vaša kartica ni našla, izgubo čim prej prijavite na najbližji policijski postaji in kartico prekličite.

V tem primeru vas prosimo, da podatke o točenju goriva (bencinski servis, točilno mesto, datum, ura, vrsta goriva, iztočeni litri, znesek) pošljete na naš e-naslov. Z veseljem vam bomo po navadni ali elektronski pošti poslali nadomestni račun.

Na običajnih bencinskih servisih lahko zaposleni opazujejo potek točenja goriva, na naših avtomatiziranih bencinskih servisih pa moramo pred točenjem goriva zagotoviti njegovo plačilo. Temu je namenjena predavtorizacija. Predavtorizacija na avtomatiziranih bencinskih servisih je v svetu nekaj običajnega. Zanjo obstajajo globalno veljavna pravila postopka. Na začetku postopka točenja goriva izberete maksimalni znesek točenja v višini 20, 50, 80 ali 130 € oziroma poljubni znesek (najmanj 10 €), ki ga vnesete sami. S tem zagotovite predavtorizacijo v višini izbrane vsote na vašem računu, ki hkrati predstavlja vaš maksimalni znesek točenja. To pomeni, da se ta znesek rezervira na računu, vendar se ga z računa ne odtegne. Odtegne se samo dejanski znesek za dejansko natočeno gorivo.

Na naših točilnih mestih je mogoče plačevanje s plačilnimi karticami Maestro, Mastercard, VISA, Diners, s karticami sistema ROUTEX in s kartico OMV. Če ste poskušali plačati z eno od omenjenih kartic, pa je bilo plačilo kljub temu zavrnjeno, vas prosimo, da se obrnete na banko izdajateljico vaše kartice, ki vam bo pojasnila, zakaj plačilo ni bilo izvedeno. V primeru kartic sistema ROUTEX in kartice OMV pa se obrnite na kartični oddelek OMV.

Zaradi neustreznega knjiženja predavtorizacijskega zneska  se vam lahko na bančnem računu pojavi bremenitev dveh zneskov, in sicer zneska za dejansko iztočeno gorivo in zneska predavtorizacije. V tem primeru se obrnite na banko izdajateljico plačilne kartice oziroma na kartični oddelek OMV.

Če se vam na računu pojavi samo predavtorizacijski znesek, se transakcija oziroma plačilo na banki ni evidentiralo in je potrebna ročna preknjižba na vašem osebnem oziroma poslovnem računu v 24 urah od točenja goriva.

Skladno s pravilnikom in internimi akti proizvajalca točilnih naprav se zaradi varnosti točilna naprava po 5 minutah nedelovanja ali netočenja goriva samodejno ustavi.  Prav tako se samodejno ustavi pri 60 litrih iztočenega bencina oziroma 330 litrih iztočenega dizla. V primeru ponovnega oziroma dodatnega točenja goriva je potrebno ponoviti plačilni del postopka.

QR koda poleg podatkov o davčnem zavezancu je unikatna koda vašega podjetja generirana za identifikacijo na naših bencinskih servisih. QR kodo v postopku točenja poskenirajte na čitalcu QR kode in se s tem izognite vpisovanju svoje davčne številke.