Spletne strani OMV
Zapri

Preprosto enostavno

Kako poteka uporaba samopostrežnih bencinskih servisov Diskont in Avanti?

img_opt_jun21

Na vseh bencinskih servisih Diskont in Avanti smo prenovili opremo točilnih mest in postopek plačevanja ter uvedli nove digitalne zaslone. Tako je zdaj točenje goriva na naših bencinskih servisih še bolj enostavno in prijazno za uporabo.

Vedno najprej kliknite na digitalni zaslon in sledite navodilom na zaslonu.

Digitalni zasloni na dotik vas vodijo skozi postopek. Najprej določite najvišji znesek točenja, ki je  potreben za pred-avtorizacijski postopek. Nato izberete, ali želite natisnjen račun in ali potrebujete račun z davčno številko. Pravne osebe lahko svojo davčno številko vnesete ročno ali pa se identificirate s pomočjo QR kode, ki je izpisana na vašem zadnjem računu naših bencinskih servisov.

Izberete lahko tudi okno „pomoč“, kjer je so na voljo dodatne informacije o varnosti na naših servisih, postopku točenja in možnih načinih plačila.

Naši bencinski servisi so prijazni tudi tujcem, saj lahko izbirajo med navodili v angleščini, hrvaščini, nemščini ali italijanščini.

Želimo vam varno vožnjo!

Kako poteka plačilo?

img_Tocenje_06

Na vseh bencinskih servisih Diskont in Avanti lahko nakup poravnate z osebno bančno kartico ali s kreditno kartico (EC kartica, Mastercard, Visa, Diners, Maestro), kartico OMV Card in s karticami združenja Routex. Gotovinsko plačilo ni mogoče.

Potem ko v avtomat vstavite kartico, boste morali vnesti tudi svojo PIN-kodo. Ta je pravzaprav vaš elektronski podpis in je potrebna zaradi vaše varnosti.

Na običajnih bencinskih servisih lahko zaposleni opazujejo potek točenja goriva, na naših avtomatiziranih bencinskih servisih pa moramo njegovo plačilo zagotoviti s predavtorizacijo pred točenjem goriva. Zato se pri točenju goriva na vaši kartici rezervira z vaše strani izbrani znesek, ki ga določite pred začetkom točenja. Pomembno: z izbiro tega zneska določite maksimalni znesek točenja, znesek pa  se z vašega računa ne odtegne. Odtegne se samo dejanski znesek za natočeno gorivo.

Takoj po zaključenem postopku točenja goriva posreduje avtomat dejanski znesek iztočenega goriva ponudniku plačilnih storitev. Ta je pri plačilu s plačilno kartico odgovoren za izvedbo plačila pri kreditni instituciji. Čas od rezervacije sredstev za točenje goriva do odtegnitve avtorizirane vsote je lahko različno dolg (več delovnih dni), kar je odvisno od vaše kreditne institucije in njenih delovnih postopkov.